Snaps​

​AALBORG TAFFEL AKVAVIT

Krystalklar akvavit, dens smag og duft er domineret af den rene kommen. Aalborg Taffel Akvavit – eller Rød Aalborg som den også kaldes – er forsat Danmarks mest populære spiritus.

​​

Nydes afkølet til sild og kraftige retter.

​​

2 cl. kr. 28,-​

​BRØNDUM SNAPS

​Den er en af de meste neutrale kommensnapse, og den egner sig godt til silden. Den milde, afrundede kommensmag gør den dog også særdeles velegnet til hjemmelavet kryddersnaps.

​​

Serveres afkølet.

2 cl. kr. 28,-​

AALBORG DILD AKVAVIT

​Den har en ren og frisk dildoplevelse. I både duft og smag opleves noter af frisk grøn dild og en anelse citron på en krydret baggrund af dildfrø. Passer perfekt sammen med fisk og skaldyr – og andre fint smagende retter.

​​

Nydes let afkølet.

2 cl. kr. 28,-​

AALBORG NORDGULD AKVAVIT

​Gylden luksusakvavit. Indeholder destillat af ægte rav, som med sine unikke smagsnoter fremhæver det delikate samspil mellem kommen, fennikel og dild. Akvavitten er lagret på spanske sherryfade, hvilket giver en blød og harmonisk afrunding.

Nydes såvel afkølet som stuetemperatur.

2 cl. kr. 32,-​

AALBORG JUBILÆUMS AKVAVIT

​Gylden og eksklusiv luksusakvavit som er baseret på dild og desuden krydret med koriander og amerikansk eg. 

Nydes let afkølet til fjerkræ og fisk.

2 cl. kr. 28,-

AALBORG EXPORT AKVAVIT

​En let og gylden akvavit med fine nuancer af kommen. Farven og den delikate smag er fremkommet ved at tilsætte madeira. Velegnet til klassiske danske frokost- og middagsretter.

2 cl. kr. 28,-​

HARALD JENSEN AKVAVIT

​En aromatisk klar og tør kommenakvavit krydret med anis, allehånde, pomerans og ingefær. Den fremhæver smagen i klassiske kødretter og til smørrebrød. 

Nydes bedst afkølet.


2 cl. kr. 28,-​

LINIE AKVAVIT

Den kendte nordske akvavit er lagret i gamle sherryfade, hvorfra den får sin gyldne farve og karakteristiske runde smag sendes den udvalgte blanding af alkohol, urter og krydderier til Australien og tilbage igen. På sin vej krydser den ækvator eller "Linie" to gange - heraf navnet.

​​

2 cl. kr. 28,-​

O.P ANDERSON AKVAVIT

​Akvavitten er Sveriges ældste, den blev lanceret i 1891. Den smager af kommen, fennikel og anis.
Desuden er det en økologisk krydret snaps. Serveres til røget- og gravad laks samt ost.

2 cl. kr. 28,-

EGESNAPS SCHACKENBORG

​Duft og smag af eg. Egetræet i flasken er fra Schackenborg skove, giver smag og farve, som vinder af lagring. Fremstillet for de 5 gårde af Mikrodestilleriet Braunstein. Velegnet til tapasagtige frokostretter.

2 cl. kr. 32,-

BORNHOLMSK AKVAVIT

​Er en ren og klar akvavit, der med sin diskrete antydning af kommen og dildkrone har en fremagende blød og rund smag, samt en behagelig krydret eftersmag. Disse afbalancerede smagsnuancer gør den til en perfekt ledsager til det kolde bord.

2 cl. kr. 28,-

Marineret sild

AALBORG TAFFEL AKVAVIT

Aalborg Taffel Akvavit er et godt valg til den fede marinerede sild.

Sammen med alkoholstyrken løsner den kraftige og karakterfulde kommensmag op for den fede smag og renser munden.​

Kryddersild

BRØNDUMS SNAPS

Kryddersild er lavet med en række forskellige krydderier, som får et ekstra pift med Brøndums Snaps' karakteristiske kommensmag og strejf af lakrids.​

Karrysild

AALBORG JUBILÆUMS AKVAIT

Karrysild kræver en kompleks akvavit, hvorfor Aalborg Jubilæums Akvavit er et godt valg. Det er en fyldig og krydret akvavit, som blandt andet indeholder koriander, der er en vigtig ingrediens i karry.

Christiansø sild

AALBORG NORDGULD AKVAVIT

Christiansø-sild er kraftigt krydret, men samtidig perfekt afrundet, så en kompleks akvavit passer til. Aalborg Nordguld Akvavit har en fyldig smag af blandt andet kommen og rosmarin og er perfekt afrundet efter lagring på sherryfade. Akvavitten renser desuden munden for den kraftigt krydrede sild..

Stegt sild

AALBORG TAFFEL AKVAVIT

Stegt sild er en klassisk juleret, og Aalborg Taffel Akvavit er en kraftig akvavit med en klar smag af kommen, der kan hamle op med denne fede juleret.
Sammen går de op i en højere enhed.

Røget laks

AALBORG JUBILÆUMS AKVAVIT

Røget laks er en kraftig spise, som passer perfekt til Aalborg Jubilæums Akvavits styrke og kompleksitet med noter af dild, koriander og et strejf af hvideg. Krydderierne i akvavitten giver et ekstra pift til den røgede, saltede og fede laks.

Røget ål

HARALD JENSEN AKVAVIT

Et stykke med røget ål og Harald Jensen Akvavit er et spændende smagsmæssigt makkerskab. Den fede, røgede ålesmag, og de øvrige ingredienser i retten er meget kompleks og smagsrig oplevelse, der forstærkes af de mange krydderinoter som akvavitten bydder på.​

Fisketfilet

AALBORG EXPORT AKVAVIT

Fiskefilet er en fed og kraftig spise grundet paneringen, hvilket komplementerer en akvavit godt. Den serveres typisk med remoulade og citron, hvorfor en lidt fyldig akvavit som Aalborg Export Akvavit passer godt til.

Æg og rejer

AALBORG DILD AKVAVIT

Denne smørrebrødsklassiker er en mild ret, men alligevel fed som følge af en god mayonnaise, så en akvavit gør sig godt hertil. Dild og citron er klassisk pynt til retten, og netop derfor er Aalborg Dild Akvavit med sine fine noter af frisk grøn dild og et strejf af citrus den perfekte ledsager.

Roastbeef

AALBORG NORDGULD AKVAVIT

En klassisk ret som roastbeef kræver en akvavit af en vis styrke og fylde, og det får den af Aalborg Nordguld Akvavit, der er en fyldig akvavit med smag af blandt andet kommen, rosmarin og sherrynote

Leverpostej

HARALD JENSEN AKVAVIT

Harald Jensen Akvavit er en kompleks akvavit, som med sin styrke passer godt til leverpostejen, især en krydret en af slagsen

Tatar

AALBORG TAFFEL AKVAVIT

Tatar med klassisk tilbehør som æggeblomme, løgringe, peberrod og kapers er en kraftig ret, der løsnes op med Aalborg Taffel Akvavit, som med sin rene kommensmag tilfører en ekstra mere krydret dimension

Mørbradbøf med bløde løg

AALBORG EXPORT AKVAVIT

Mørbradbøf med bløde løg er en kraftig ret, som sagtens kan klare en klassisk og fyldig akvavit som Aalborg Export Akvavit med smag af kommen og appelsin og afrunding med madeira.

Flæskesteg

AALBORG TAFFEL AKVAVIT

Flæskesteg er fed ret, som en flæskesteg skal være, hvorfor den kræver en akvavit af en vis styrke. Aalborg Taffel Akvavit gør den klassiske flæskesteg til en større smagsmæssig oplevelse med sin styrke og karakterfulde smag af kommen.

Ost

AALBORG PORSE SNAPS

Aalborg Porse Snaps kan med sin aromatiske fylde forhøje oplevelsen af de fleste oste. Især de blå oste kan opleves mere dessertagtige. Aalborg Porse Snaps er uden tvivl ostens bedste ven.

Æggekage med bacon

BRØNDUMS SNAPS

Æggekage, den klassiske ret, er i sig selv mild og derfor præget af tilbehøret, i dette tilfælde bacon. Derfor passer en enkel akvavit som Brøndums Snaps med sin enkle og rene kommensmag og strejf af lakrids perfekt til

Stegt rødspætte

AALBORG DILD AKVAVIT

Stegt rødspætte er en klassisk ret med fine smagsnuancer. Disse bør ikke overdøves, men snarere fremhæves, og her kommer Aalborg Dild Akvavits fine krydring med frisk grøn dild og et strejf af citron til sin fulde ret.

Hakkebøf

BRØNDUMS SNAPS

Klassikeren hakkebøf med bløde løg og brun sovs er en kraftig ret, der kræver en akvavit af en vis styrke. Her er Brøndums Snaps et perfekt valg, da den matcher retten godt i kraft af sin enkle og rene kommensmag med et strejf af lakrids.

Kontakt

Skipperkroen Køge Havn

Havnen 25

4600 Køge

Telefon: 56 65 02 64

mail@skipperkroenkoege.dk​

CVR: 36454121

Åbent alle dage

Køkken:

Mandag til Torsdag

Kl. 11.30-21.00

Fredag til Lørdag

​Kl. 11.30-21.30

Søndag 

Kl. 11.30-16.00

Restauration:

Man til søndag 

kl. 11.00-22.00/23.00​

Skipperkroen Køge ApS
Havnen 25
4600 Køge